Kulturkalaset i Göteborg

I augusti så var det Göteborgs kulturkalas och självklart var jag där, var ni? Det var ett fantastiskt kalas, som alltid och i år så var ju extra festligt eftersom det var Europride 2018. Så var ni inte där så missade ni något! Jag försöker att åka dit varje år då det är så mycket kultur från olika länder som man kan uppleva och få delta i. Ser redan fram emot nästa år!

25 Sep 2018

Den enda sanna rikedomen

Konst, musik, dans, akrobatik... alla kroppsliga uttrycksformer ryms inom konceptet kultur och även om kultur inte är prioriterat av de som bestämmer om vad som är viktigt i livet så vet vi ju att kultur är den enda sanna rikedomen. Aldrig mår vi så bra som när vi berörs och inte berörs vi på djupet av saker som pengar, eller hur? 

En ung och aktiv kulturtant

Jag är en riktigt kulturtant, fast i ung version. Jag är i mitten av 30-åren och har testat på det mesta, men ägnar mig mest själv åt musik. Jag sjunger och spelar cello och är alltid drivande när ett kulturellt evenemang planeras i min närmiljö. Jag tror att alla mår bra av det finns konst och kultur nära till hands, det berikar på så många plan och bidrar med något som inte kan köpas för pengar. Ett kittel i magtrakten, en igenkänning, en uppenbarelse. Och mycket mer förstås.

Den här bloggen tänker jag tillägna kultur i alla dess skepnader. Eftersom jag är kulturellt aktiv och rör mig i "svängen" så har jag ganska mycket att dela med mig av - alltid utifrån mitt alldeles egna perspektiv förstås. Det blir en kul tur!